ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Mondială va oferi Indoneziei un miliard de dolari pentru lichidarea consecințelor cutremurului

11:08 | 14.10.2018 Categorie: Externe

Washington, 14 oct. /MOLDPRES/. Banca Mondială este pregătită să ofere Indoneziei un ajutor de un miliard de dolari pentru lichidarea consecințelor cutremurului și tsunami, care a ucis peste două mii de persoane. Inițiativa a fost anunțată de directorul general al băncii Kristalina Georgieva, informează MOLDPRES.

"Banca Mondială va aloca autorităților indoneziene până la 1 miliard de dolari, pe care îl vor putea folosi atunci când vor ști exact de ce au nevoie ", a spus Georgieva.

Potrivit acesteia, dezastrele naturale vor continua, iar odată cu schimbările climatice, acestea vor fi și mai multe. "Cel mai bun memorial pe care îl putem construi pentru victimele unei catastrofe este de a începe construcția unor obiecte mai rezistente, astfel încât, data viitoare când va lovi dezastrul, să sufere mai puțini oameni și să fie mai puține daune", a explicat directorul Băncii Mondiale.

Un cutremur de 7.4 grade a lovit Indonezia pe 28 septembrie, după care a urmat un tsunami, înălțimea valurilor ajungând la 5-7 metri. Peste 90 mii de persoane au fost forțate să-și părăsească casele. Aproximativ 5 mii de persoane au fost date dispărute.

Indonezia va primi aproape 20 milioane de dolari pentru a face față efectelor dezastrelor naturale. Din această sumă, 15 milioane de dolari au fost alocate de către ONU, Canada - 1,5 milioane de dolari. Încă 1,5 milioane de euro (aproximativ 1,7 dolari) au fost acordate de Uniunea Europeană, iar Coreea de Sud va aloca 1 milion de dolari în acest scop.

(Editor A. Răileanu)

img18009207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!