ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat un proiect de reamenajare a centrului istoric al Chișinăului

17:00 | 16.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Un proiect de reamenajare a centrului istoric al Chișinăului, în perimetrul străzilor Sfatul Țării, Maria Cebotari, Mihail Kogălniceanu și Alexei Șciusev, a fost lansat astăzi de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a  menționat că în această zonă este amplasat un complex de clădiri de importanță națională cu statut protejat,   precum Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, clădirea fostei clinici de pneumonie fondată de nobilul Vasile Kalmuţchi și Muzeul Zemstvei.

Potrivit sursei citate, un alt proiect ține de revitalizarea  Grădinii Publice ”Ștefan cel Mare și Sfânt”,  unde vor fi  amenajate terenuri de joacă pentru copii, construite două havuzuri,  iar spațiul verde se va mări de la 45 la 47 de metri pătrați, unde maturi și copii, se vor putea odihni pe gazon, așa cum se face în țările europene. Totodată, Aleea Clasicilor va fi iluminată în perioada nocturnă.

”De asemenea, ne-am propus să restaurăm casa artistului plastic Alexandru Plămădeală de pe str. București, 52. Aceste lucrări dorim să le efectuăm în 2019.  Proiectul de reamenajare a centrului istoric va fi propus spre avizare Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Invităm agenții economici și societatea civilă să ne susțină în realizarea acestui proiect”, a mai spus Ion Ștefăniță, care a precizat că a fost coordonat cu direcțiile municipale.

Totodată, Consiliul municipal Chișinău urmează să susțină alocarea banilor din bugetul pentru anul viitor. Costul lucrărilor planificate constituie aproximativ patru milioane de lei.

img18010286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!