ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală vor fi create 80 de puncte de colectare a echipamente electronice

16:21 | 21.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. 80 de puncte de colectare a echipamente electrice și electronice vor fi create în cadrul proiectului „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat”, care este realizat în parteneriat cu administrația publică locală Chișinău, transmite MOLDPRES.

E-Deșeurile sunt resturile de echipamente electrice şi electronice, inclusiv bateriile portabile uzate.

Potrivit primăriei capitalei, inițiativa prevede conștientizarea de către instituții și populație a necesității colectării și reciclării deșeurilor pentru a reduce indicii de poluare a mediului.

Inițiatorii proiectului pledează pentru reintroducerea tehnicii învechite și uzate în circuitul economic din momentul în care devin deșeuri prin colectare şi reciclare.

Proiectul își propune dezvoltarea unei rețele de colectare separată a e-Deșeurilor în municipiul Chișinău. Inițiativa „Oraș curat cu e-Deșeu reciclat” este adresată angajaților publici, care vor fi încurajați să colecteze și sorteze corect deșeurile electronice în cadrul oficiilor, agenților economici, precum și reprezentanților din mediul academic, în calitate de promotori ai mesajelor ecologice și a practicilor de gestionare corectă a e-Deșeurilor. 

Fiecare din instituțiile selectate pentru participare în cadrul proiectului vor fi asigurate cu tomberoane specializate pentru colectarea corectă a e-Deșeurilor, beneficiind de suport informațional și logistic din partea organizatorilor și partenerilor proiectului. 

Pentru participarea în cadrul proiectului este necesară completarea formularului până la 30 noiembrie curent.

Inițiativa aparține „Asociației pentru Valorificarea Deșeurilor” și este realizată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociația Moldrec, Primăria municipiului Chișinău, Programului de Granturi Mici al GEF și PNUD.

img18010421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!