ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci căprioare ucise au fost găsite în pădurea din Străşeni

14:01 | 30.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Un caz grav de braconaj a fost depistat ieri în raionul Străşeni, în apropiere de satul Lozova, unde autorităţile au găsit cinci căprioare ucise, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Ghenadie Malic, şeful Inspectoratului de Poliţie Străşeni, mamiferele au fost descoperite de pădurari, în Rezervaţia ştiinţifică “Codrii”, la câteva zile după ce au fost împuşcate. Cadavrele animalelor au fost lăsate pe marginea unui drum din pădure.

„Polițiștii au preluat probele de la fața locului şi investighează cazul, iar animalele omorâte au fost ridicate de medici veterinari pentru examinări. În prezent, este cercetat un cerc destul de larg de suspecți şi de mijloace tehnice. Sunt verificate toate datele”, a explicat pentru MOLDPRES Ghenadie Malic.

Şeful IP Străşeni a menţionat că, în urma acestui caz, statul a fost prejudiciat cu peste 62 mii de lei, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să petreacă trei ani în detenţie.

Trei dintre animale erau femele tinere, or, potrivit silvicultorilor, acest fapt agravează şi mai mult cazul. „Sunt femele care încă ar fi urmat să-şi dezvolte funcţiile de reproducere, aducând urmaşi şi îmbogăţind fauna locală”, au precizat pentru MOLDPRES surse de la Agenţia „Moldsilva”.

Căprioara este una dintre cele mai răspândite specii din regnul animal care populează teritoriul Republicii Moldova. Pentru a ţine sub control dezvoltarea speciei, care la un moment dat ajunsese în stare critică, în ultimii ani, în spaţiul forestier naţional, vânatul căpriorului şi cerbului nobil este interzis.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!