ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la parlamentare vor putea obține credite fără dobândă pentru desfășurarea campaniei electorale

10:19 | 31.01.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Partidele politice și candidații independenți vor putea beneficia de credite fără dobândă pentru desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Un ordin în care sunt stabilite regulile de acordare a creditelor va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, creditele vor fi alocate de la bugetul de stat. Astfel, partidele politice vor putea primi împrumuturi de maximum 50 mii de lei, iar candidații independenți - 10 mii de lei.

Documentul stabilește și regulile de restituire a banilor. Conform acestora, concurenții electorali care vor obține mai puțin de trei la sută din voturile valabil exprimate, vor întoarce mijloacele financiare în termen de 2 luni de la data încheierii votării. Ceilalți concurenți electorali vor avea la dispoziție 4 luni.

Ordinul va intra în vigoare la data publicării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!