ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La referendumul republican consultativ au participat peste 39% din alegători

12:18 | 25.02.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. La referendumul republican consultativ desfăşurat ieri, concomitent cu alegerile parlamentare, au participat 39% din alegătorii înscrişi în liste. Astfel, rata de participare, de o treime din alegători, necesară pentru validarea plebiscitului a fost depăşită, comunică MOLDPRES.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a anunțat astăzi într-o conferință de presă, că la ambele întrebări propuse la referendum, majoritatea cetăţenilor au ales opţiunea Pro.

La întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” circa 730 mii de alegători au votat Pro, iar circa 260 mii - Contra. La cea de-a doua întrebare „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” - 790 mii s-au declarat Pro, iar 200 mii – Contra.

CEC urmează ca până pe 3 martie să aprobe procesul-verbal privind rezultatele referendumului şi îl va expedia Curţii Constituţionale.

img19001603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!