ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De la 1 aprilie, pensia minimă pentru limita de vârstă va constitui 1079 lei

09:48 | 21.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. De la 1 aprilie 2019, pensia minimă pentru limita de vârstă va constitui 1079,33 lei, potrivit unei hotărâri de guvern care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

În prezent, pensia minimă pentru limita de vârstă constituie 1025 lei.

Potrivit hotărârii aprobate de guvern, de la 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută. Coeficientul indexării a fost stabilit în funcție de media creșterii anuale a indicelor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani. 

În hotărâre mai este stipulat că mărimea pensiei minime de dizabilitate va constitui 809,5 lei în cazul unei dizabilități severe, 755,53 lei în cazul unei dizabilităţi accentuate și 539,67 lei în cazul unei dizabilități medii.

În cazul în care cuantumul pensiei calculat conform legii este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă, diferența va fi acoperită din mijloacele bugetului de stat.

Hotărârea cu privire la indexarea prestațiilor de asigurări sociale și a unor prestații sociale de stat va intra în vigoare la 1 aprilie 2019.

img19002238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!