ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți copii de la o grădiniţă din capitală s-au îmbolnăvit de scarlatină

14:13 | 18.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. 10 copii de patru şi cinci ani de la o grădiniţă din sectorul Botanica al capitalei au ajuns la spital după ce s-au îmbolnăvit de scarlatină. Grupa pe care o frecventau micuţii este în carantină, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat, a menţionat că şapte dintre micuţi au fost deja externaţi şi se află la domiciliu, iar trei copii rămân internaţi în stare satisfăcătore.

Ea a adăugat că copiii s-au îmbolnăvit încă la începutul săptămânii, iar de atunci în grupa pe care o frecventau micuţii a fost instituită carantină.

Autorităţile municipale au efectuat deja mai multe controale, iar în grupă vor fi făcute lucrări speciale.

Scarlatina este o boală a copilăriei, doar că spre deosebire de varicelă, rubeolă, rujeolă și oreion nu este cauzată de un virus, ci de bacteria Streptococ beta-hemolitic de grup A. Cei mai predispuși spre îmbolnăvire sunt copiii de 3-10 ani. Nu există vaccin pentru scarlatină. Ca și alte boli contagioase ale copilăriei, de scarlatină poți fi bolnav o singură dată, pentru că se formează imunitatea antitoxică care este pentru toată viața.

img19003085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!