ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anunț privind desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea guvernului

09:33 | 02.07.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova inițiază concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea guvernului. Candidatul la funcţia de judecător al Curții Constituționale trebuie să întrunească următoarele cerinţe:

a)       deţine cetăţenia Republicii Moldova;

b)       are domiciliul în țară;

c)       are pregătire juridică superioară;

d)       are înaltă competenţă profesională;

e)       are o vechime de cel puţin 15 ani în activitatea juridică, în învățământul juridic superior sau în activitatea ştiinţifică;

f)        nu a atins vârsta de 70 de ani;

g)       nu are interdicţia de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică;

h)       are reputație ireproșabilă. 

În perioada 2 – 14 iulie 2019 candidații pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail dosarul de participare la concurs, care va conține:

a)       scrisoarea de motivare;

b)       curriculum vitae;

c)       copia buletinului de identitate;

d)       copiile diplomelor de studii și ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecționare profesională și/sau de specializare;

e)       declarația pe propria răspundere că nu are interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică.

Copiile documentelor prezentate de către candidați vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În situaţia în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

Persoana responsabilă pentru recepționarea dosarelor este Silvia Muntean, consultant principal în Cancelaria de Stat – relații la tel. (022) 250 201; adresa electronică - silvia.muntean@gov.md.

img19005094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!