ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei în raionul Basarabeasca

16:24 | 09.07.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a alocat 5,3 milioane de lei pentru compensarea pagubelor provocate de calamitățile naturale în raionul Basarabeasca. Decizia a fost anunțată marți, 9 iulie, de premierul Maia Sandu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite MOLDPRES.

Totodată, Comisia a decis alocarea a 389 mii de lei pentru rambursarea cheltuielilor suportate de câteva instituții publice pe parcursul desfășurării lucrărilor de fortificare a digului de protecție din preajma localității Crocmaz din Ștefan Vodă.

Alte 99 mii de lei au fost alocate pentru procurarea produselor alimentare destinate familiilor din Otaci care și-au pierdut locuințele.

Potrivit premierului, o comisie de experți a evaluat costul locuințelor distruse la Otaci, iar în prezent se discută cu locatarii acestora. „Există o problemă, pentru că între timp au crescut prețurile de piață. Cineva încearcă sa profite de nenorocirea oamenilor și în momentul când s-a auzit că statul va compensa cheltuielile celor care și-au pierdut locuințele, prețul pe piață a crescut substanțial. În câteva zile o să avem cifre mai exacte”, a comunicat Maia Sandu. 

Până la această etapă, Comisia a stabilit că prețul unui apartament cu două camere este de 212 mii de lei, iar cu trei camere - 277 mii de lei.

În prezent, specialiștii fac expertiza celui de-al doilea bloc de la Otaci. Aceasta va fi definitivată în aproximativ 15 zile.

O scară a unui bloc de locuit cu 9 etaje din Otaci, raionul Ocniţa, s-a prăbușit în seara zilei de miercuri, 19 iunie. Salvatorii au reușit să evacueze locuitorii cu câteva ore înainte de incident.

img19005315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!