ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimii ani, peste 17 mii de elevi din Chișinău au părăsit țara împreună cu familiile lor

12:15 | 24.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. În perioada anilor 2008 - 2019, peste 17 mii de elevi care își făceau studiile în școlile din Chișinău, au părăsit țara împreună cu familiile lor, ceea ce este echivalentul a cel puțin 20 de instituții de învățământ. Informațiile au fost prezentate de șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, la Forumul cadrelor didactice din Chișinău, transmite MOLDPRES. 

Potrivit sursei citate, doar pe parcursul a opt luni ale anului 2019, din municipiul Chișinău au plecat peste hotarele țării 1468 de elevi, comparativ cu 907 elevi pe parcursul anului 2009.

„Numărul de elevi care pleacă peste hotare a atins cote alarmante și impun implicarea tuturor factorilor decizionali în identificarea soluțiilor de diminuare a exodului populației”, a precizat Rodica Guțu.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a precizat că sistemul de învățământ se confruntă cu numeroase probleme și provocări și a optat pentru promovarea oamenilor de calitate și a responsabilității, astfel încât lucrurile să poată fi schimbate în bine.

La începutul anului de studii 2018 - 2019, în capitală activau 145 de instituții de învățământ primar și secundar municipale. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!