ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În legislativ vor activa trei deputaţi noi

09:30 | 29.08.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Hotărârea Curţii Constituționale privind validarea unor mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CCM, sesizările privind validarea a trei mandate de deputat au fost depuse de Comisia Electorală Centrală /CEC/.

Astfel, magistraţii înaltei instanţe au decis validarea mandatelor de deputat ce le revin candidaților supleanți, Ruxanda Glavan, de pe lista Partidului Democrat, Serghei Cataranciuc, de pe lista Blocului electoral ”ACUM Platforma DA-PAS” şi Igor Himici, de pe lista Partidului Şor.

Fotoliile de deputat au rămas vacante după ce, la 26 iulie, legislativul a luat act de cererile de demisie a deputatului PD, Otilia Drăguțanu, a deputatului din partea Blocului electoral ”ACUM  Platforma DA-PAS”, Liliana Onofrei-Nicolaescu, şi a deputatului din Partidul Şor, Maria Albot.

img19006765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!