ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi reguli pentru activitatea directorilor de şcoli

14:56 | 19.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost adoptat joi, 19 septembrie, de către legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, modificarea legislaţiei este una de urgență, care vine să rezolve problema imediată ce s-a creat în instituțiile de învățământ, când mai mulţi manageri renunţă la funcţii şi revin la activitatea de profesor. O solicitare în acest sens a parvenit şi din partea sindicatelor de ramură.

În prezent, potrivit prevederilor legale, directorii și directorii adjuncți pot desfășura activitate didactică în limita la 0,25 din norma didactică. Respectiva normă e prevăzută în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobată de Parlament în 2018.

img19007391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!