ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice

07:31 | 20.09.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) s-a calificat joi, 19 septembrie la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) după ce s-a clasat pe locul 5 a Mondialele de la Nur-Sultan (Kazahstan), relatează MOLDPRES.

”Este un succes indiscutabil”, a declarat pentru mass-media președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

Ea a învins-o în primul meci din recalificări cu scorul 8-0 pe Lussete Antes Castillo din Ecuador și a cedat pentru medalia de bronz  în partida disputată cu Odunaya Adekuoroye (Nigeria, 0-10). Luptătoarea moldoveană a devansat-o în faza inaugurală pe Sarita Sarita (India, 5-1). În al doilea meci a surclasat-o cu scorul 11-2 pe Grace Bullen (Norvegia), iar în cel de-al treilea i-a cedat finalistei Risako Kawai (Japonia, 0-5). 

Anterior, coechipierele Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Svetlana Saenko (72 kg) au fost eliminate din concurs. Mariana Cherdivară-Eşanu (62 kg) a repurtat ieri două victorii și a suferit o înfrângere. 

Ieri au intrat în concurs luptătorii de stil liber. Anatol Buruian (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au suferit eșecuri în primele partide desfășurate.

Republica Moldova va mai fi reprezentată de Mihai Eșanu (61 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg), Petru Ianulov (86 kg), Gheorghii Rubaev (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg). “Sperăm la o tragere la sorţi favorabilă, care este foarte importantă în luptele libere. Ne-am pregătit bine la Staiki (Belarus) şi acasă. Sigur că dorim mult să urcăm pe podiumul de premiere”, a declarat pentru agenţie preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte Libere, Nicolae Ceban, premiant al Campionatelor Europene, participant la trei ediţii ale Olimpiadelor.

Campionatul se va încheia pe 21 septembrie. Primii şase clasaţi obţin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

img19007404

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!