ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Corneliu Popovici: „Lipsa de coeziune social-politică din Republica Moldova se datorează politicienilor”

09:27 | 23.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat MOLDPRES, că lipsa de coeziune social-politică din Republica Moldova se datorează politicienilor.

Potrivit consilierului, politicienii sunt cei care au fragmentat societatea moldovenească. "În dorința lor de a se menține la putere ori de a ajunge la aceasta, oamenii politici au folosit mesaje care, pe principii istorico-lingvistice, au dezbinat societatea moldovenească. Unii dintre ei au speculat în mod inadmisibil aspirațiile unioniste ale unei părți din populație", a declarat Popovici.

Acesta afirmă că deși nu va exista o coeziune totală în societate, deoarece așa ceva se întâmplă doar în societăți totalitare, statul are nevoie de existența unei mase critice de cetățeni care să conștientizeze necesitatea patriotismului moldovenesc. "Politicienii care dezbină societatea ar trebui taxați în cabina de vot", susține consilierul prezidențial.

Corneliu Popovici a adăugat că unificarea societății ar trebui să fie opera comună a tuturor. El a specificat că sistemul educațional din Republica Moldova nu educă un cetățean loial statului moldovean și că lipsa patriotismului este încă un factor care contribuie la depopularea teritoriului dintre Prut și Nistru. "Ar trebui elaborat un sistem de învățământ care să se bazeze și pe patriotism", a concluzionat el.

Interviul integral cu Corneliu Popovici poate fi urmărit pe www.moldpres.md.

img19007480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!