ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lilia Potâng a fost desemnată membru al CSP

14:33 | 01.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Lilia Potâng a fost desemnată de guvern în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din partea societății civile. Decizia a fost luată la ședința executivului de vineri, 1 noiembrie, informează MOLDPRES.

Candidatura Liliei Potâng a fost selectată în urma unui concurs. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a declarat la ședința cabinetului de miniștri că Lilia Potâng are studii superioare în drept, deține titlul de master, este doctorand al Academiei de Științe a Moldovei, are o activitate vastă în cadrul organizațiilor neguvernamentale și a activat mai mulți ani în cadrul asociației „Promo-Lex”.

Concursul pentru selectarea și numirea unui membru al CSP din rândul societății civile a fost anunțat de guvern la 24 octombrie curent. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor a fost 31 octombrie 2019.

CSP este alcătuit din 15 membri. Patru dintre aceștia sunt aleși prin concurs din rândul societății civile de către Președintele Republicii Moldova, Parlament, Guvern și Academia de Științe a Moldovei.

img19008780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!