ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAS are un nou director general

13:58 | 06.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Elena Țîbîrnă a fost numită în funcția de director general al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS). Decizia a fost luată de guvern, la ședința de miercuri, 6 noiembrie, informează MOLDPRES.

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a declarat la ședința executivului că Elena Țîbîrnă activează la CNAS din anul 2001. În prezent, aceasta ocupă funcția de șef adjunct al Direcției generale audit a CNAS. Elena Țîbîrnă este magistru în management și licențiată în economie.  

Funcția de director general al CNAS a rămas vacantă la sfârșitul lunii iunie curent, după ce Valentina Buliga a fost demisă de guvern.  

Tot astăzi, executivul a decis numirea lui Dumitru Rusu în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției. Dumitru Rusu este licențiat în drept și deține titlul de master în drept penal. Din anul 2013, Rusu a fost implicat într-o serie de proiecte privind combaterea discriminării, infracțiunilor motivate de ură și asigurării egalității. În prezent, Dumitru Rusu este membru al Consiliului de prevenire a torturii și coordonator de program la Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova.

img19008920

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!