ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la un festival de film din România

09:42 | 08.11.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut cu filmul ”Călărași - un ținut la poarta raiului” Marele Premiu la prima ediție a Ethos Film Fest 2019, care a avut loc în Bistrița, România, în perioada 4-6 noiembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film şi fotografie cu tematică etnografică, având ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local, naţional şi internaţional. Filmul a concurat cu alte 40 de pelicule etnografice realizate în 21 de ţări.

Din iulie 2018 până acum, filmul ”Călărași - un ținut la poarta raiului”, a adunat 23 selecții și 6 premii în Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Grecia, India, Iran, Irak, Italia, Letonia, Olanda, România, Rusia și SUA.

”Călărași - un ținut la poarta raiului” va mai avea în curând două proiecții: la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku (Azerbaidjan) și la Atena (Grecia).

Recent, regizorul Dumitru Grosei a avut încă o participare - la un festival din Rusia, Moscow Premiere, unde și-a prezentat filmul de scurt-metraj ficțiune, ”Today artist, tonight taxist”, iar la începutul lunii decembrie va prezenta aceeași peliculă în concursul festivalului din Macao, China, Sound & Image Challenge International Festival.

img19008994

img19008994

img19008994

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!