ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Chironda: "În Consiliul Municipal Chișinău importantă este existența unei majorități pro-Chișinău"

11:06 | 22.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Viceprimarul responsabil pentru urbanism și mobilitate urbană al municipiului Chișinău, Victor Chironda, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat MOLDPRES că în Consiliul Municipal Chișinău trebuie să existe o majoritate pro-Chișinău.

"Va apărea o majoritate în Consiliul Municipal atunci când consilierii se vor concentra pe problemele orașului. Dincolo de apartenența lor politică, toți consilierii municipali înțeleg necesitatea dezvoltării capitalei. Nu este foarte important dacă în Consiliul municipal există o majoritate pro sau anti PSRM, mai importantă este existența unei majorități pro-Chișinău, care va vota rezolvarea lucrurilor necesare și importante dezvoltării orașului", a declarat Chironda.

Potrivit noului viceprimar, consilierii municipali nu au diferențe semnificative de opinie atunci când discută despre dezvoltarea orașului. „Atunci când pun în capul lucrurilor interesele locuitorilor, consilierii municipali, dincolo de apartenența politică, găsesc tangențe comune pentru a vota pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Chișinăul", a precizat Chironda.

La data de 21 noiembrie, Victor Chironda a primit votul a 41 de consilieri municipali pentru a fi viceprimarul municipiului Chișinău responsabil pentru urbanism și mobilitate urbană. În Consiliul Municipal Chișinău sunt 51 de consilieri municipali. 

Interviul integral poate fi urmărit pe pagina web a Agenției Informaționale de Stat MOLDPRES: www.moldpres.md

img19009470

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!