ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 190 de persoane au ajuns la urgență după Revelion

11:39 | 02.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 2 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 193 de persoane au ajuns la Institutul de Medicină Urgentă (IMU) în prima zi a anului curent, cu diferite traumatisme și intoxicații. Informațiile au fost comunicate în cadrul unui briefing de vicedirectorul instituţiei, Igor Curov, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în primele ore ale anului la urgenţă au fost internate 25 de persoane dintre care 17 au avut nevoie de intervenții chirurgicale. Cei mai mulți dintre pacienţi erau în stare de ebrietate.

Vicedirectorul IMU a adăugat că în seara de Revelion trei persoane au avut de suferit după ce au folosit necorespunzător petardele, fiind supuse unor intervenții micro-chirurgicale. Unuia dintre pacienţi i-a fost făcut un reimplant al ţesuturilor.

De ajutorul medicilor de la urgenţă au beneficiat şi trei victime ale accidentelor rutiere. Toate trei au fost operate şi se află la terapie intensivă.

Potrivit poliţiei, în seara de Anul Nou o femeie și copilașul său de numai trei ani au ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce automobilul cu care se deplasau a fost spulberat de pe traseu de o mașină de teren  Volkswagen Touareg, la volanul căreia se afla fostul soț al femeii. Accidentul a avut loc în apropiere de Străşeni iar cele două victime au fost preluate de serviciul AVIASAN şi internate în stare gravă. După accident, bărbatul a fugit, însă a fost prins de oamenii legii la câțiva kilometri de la locul coliziunii.

Un alt accident soldat cu două persoane traumatizate s-a produs ieri pe str. Munceşti din capitală.

img20000020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!