ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circa 13 mii de contracte de locaţiune au fost înregistrate la Fisc în anul 2019

11:59 | 13.01.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Un număr de 13 217 de contracte de locaţiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în anul 2019, fiind încasate la buget venituri în sumă de 22,7 milioane de lei, cu 38,3% mai mult decât în anii precedenţi, comunică MOLDPRES.

Potrivit informațiilor publicate de Fisc, pe parcursul anului trecut au fost identificate 5344 de persoane fizice ce dau în locaţiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislaţiei.  

Tot în 2019, au fost efectuate controale la 648 de persoane fizice ce dau în chirie spaţii sau locuinţe, fiind calculate suplimentar la buget: plăţi de bază – 715,2 mii de lei, penalităţi – 37,8 mii de lei şi amenzi – 105,9 mii de lei.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislaţiei fiscale şi să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obţinute. Suma impozitului pe venit se achită cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. Persoanele care nu îşi vor onora obligaţiile, riscă sancţiuni în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!