ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăuienii ar putea avea un bilet unic de călătorie în transportul public urban

10:50 | 24.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Până la 1 aprilie 2020, grupul de lucru privind introducerea taxării electronice în transportul public urban va prezenta planul de acțiuni pentru dezvoltarea acestui serviciu, transmite MOLDPRES.

Coordonatorul activității acestui grup de lucru, viceprimarul Victor Chironda, a declarat astăzi la ședința serviciilor săptămânale ale Primăriei că o concepție de dezvoltare a serviciilor de taxare electronică în troleibuzele și autobuzele municipalității va fi prezentată până la 1 aprilie. “Va fi inițiat un parteneriat public privat pentru dezvoltarea acestui concept. Dorim să introducem un bilet unic de călătorie în transportul urban de călători”, a spus Chironda.

Taxarea electronică este un instrument care ajută la dezvoltarea și îmbunătățirea serviciului de transport public într-un oraș și ajută la prevenirea fraudelor prin evidența și controlul fluxurilor financiare din transportul public urban.

img20001559

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!