ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinţii care cresc cel puțin patru copii vor beneficia de poliţe medicale gratuite

13:48 | 27.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Ambii părinți, inclusiv cei adoptivi, care cresc cel puțin patru copii, vor beneficia de statut de persoană asigurată în sistemul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală (AOAM). Un proiect de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală a fost votat joi în două lecturi de către deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, va beneficia de statut de persoană asigurată în sistemul AOAM părintele, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii, pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani. Documentele justificative care confirmă faptul că părintele exercită în mod efectiv creșterea și educarea copiilor vor fi eliberate de către structurile teritoriale de asistență socială. 

img20001710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!