ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău s-a desfășurat Adunarea Generală a Procurorilor

13:17 | 28.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a criticat activitatea Procuraturii Generale de până în prezent și le-a cerut procurorilor „să se rupă definitiv de trecut, însă să nu uite lecțiile”, transmite MOLDPRES. 

Procurorii din Republica Moldova s-au întrunit, vineri 28 februarie, la Chișinău, în Adunarea Generală a Procurorilor. În discursul său, Alexandr Stoianoglo a enunțat regulile de bază pe care trebuie să le respecte procurorii. „Procuratura nu este locul unde poți face business; Monitorizarea modului de viață;  Responsabilitatea pentru starea corupției din Procuratură este pusă în sarcina procurorului șef”, a atenționat Stoianoglo.

De asemenea, acesta a spus că procurorii trebuie să învețe trei lecții din trecut, astfel încât erorile vechi să nu se mai repete. „Lecția numărul 1: Neimplicarea în procese politice. Lecția nr. 2: Activitatea Procuraturii trebuie să decurgă în strică conformitate cu legea; Lecția nr. 3: Urmărirea penală trebuie desfășurată în lumina prioritizării drepturilor fundamentale ale omului", a enunțat oficialul.

Procurorul general a îndemnat procurorii să se rupă definitiv de trecut, dar să nu uite lecțiile. "A venit timpul să construim o altă Procuratură, în slujba oamenilor”, a concluzionat Stoianoglo.

img20001754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!