ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

1000 de teste pentru confirmarea COVID-19 vor ajunge în R. Moldova săptămâna viitoare

10:45 | 04.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. ANSP dispune de suficiente teste pentru testarea cazurilor suspecte de Coronavirus de tip nou, iar la finele săptămânii viitoare, vor fi livrate alte 1000 de teste, din partea OMS. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința de miercuri a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în țară vor fi intensificate măsurile de prevenire și control privind infecția cu Coronavirusul de tip nou, prin consolidarea suplimentară a capacităților asistenței medicale primare și spitalicești de realizare a măsurilor de supraveghere a pacienților reveniți din zone cu izbucniri în focare de Coronavirus.

Totodată, ministrul a menționat că în ultimele 24 de ore nu au fost confirmate cazuri de Coronavirus de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova. La Spitalul Municipal de Boli Infecțioase pentru Copii a fost internat un copil revenit recent din Italia, cu simptome de tuse și febră. Astăzi micuțului îi va fi prelevată analiza la prezența Coronavirusului de tip nou.

Conform datelor prezentate de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 18 545 de persoane, dintre care 474 au venit din Italia.

Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, din 31 decembrie 2019 până la 03 martie 2020, au fost raportate 90 663 cazuri de infecție Coronavirusul de tip nou (COVID-19), confirmate clinic și de laborator și 3 124 decese (China - 2946, Iran - 66, Italia - 52, Coreea - 34, Hong Kong - 2, Japonia - 6, Franța - 3, SUA - 6, Australia - 1, Filipine - 1, Taiwan - 1, Thailanda - 1, San Marino - 1, cazuri din contul transportului internațional (Japonia - 6)).

img20001891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!