ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul urbanistic al Chișinăului va fi elaborat în 18 luni

15:22 | 05.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat ca planul urbanistic general și strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău să fie elaborată de către specialiștii Asociației "Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă" din București, România, transmite MOLDPRES.

Întrunit astăzi în ședință extraordinară, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat, după mai multe ore de dezbateri, elaborarea în 18 luni a planului urbanistic general al capitalei. Un consorțiu internațional, din care vor face parte și experți moldoveni, va supraveghea și raporta trimestrial elaborarea acestui plan urbanistic și a strategiei de dezvoltare a Chișinăului.

Consilierii municipali au solicitat să fie introduse mai multe amendamente, mai important fiind cel prin care se prevede că, după elaborare, documentația de urbanism va fi proprietatea Primăriei municipiului Chișinău.

Potrivit primarului Ion Ceban, valoarea muncii prestate de către arhitecții Asociației "Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă" ar fi de 500 mii de euro.

img20001964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!