ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Puțuntică s-a calificat pe tabloul principal al Europenelor de tenis de masă U-21

09:50 | 07.03.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Jucătorul moldovean Andrei Puțuntică a promovat vineri la două probe pe tabloul principal al Campionatului European Under-21 la tenis de masă, care se desfășoară la Varazdin (Croația), transmite MOLDPRES.

El s-a calificat în actul decisiv al turneului la individual masculin după șase victorii repurtate în meciurile disputate cu Lev Katsman (Rusia, 4-1), Filip Radovic (Muntenegru, 4-0), Daniel Orac (Slovacia, 4-0), Joan Masip (Spania, 4-0), Rareș Sipoș (România, 4-1), Lars Posch (Elveția, 4-0).

Astăzi, Andrei Puțuntică va juca în șaisprezecimile de finală cu Jules Rolland (Franța).

La dublu masculin, el îi va înfrunta în după amiaza zilei în partida semifinală, împreună cu cehul Jiri Martinko, pe belgienii Florian Cnudde și Laurens Devos.

Competiția se desfășoară pentru a patra oară și i-a reunit pe cei mai buni 52 jucători de pe continent. Edițiile anterioare au avut loc la Soci (Rusia, 2017), Minsk (Belarus, 2018), Gondomar (Portugalia, 2019). 

Andrei Puțuntică este originar din Călărași, triplu campion național de seniori, elev al Antrenorului Emerit Vladimir Semipeadnîi. Evoluează în campionatul Germaniei. El este câștigător al turneului World Cadet Challenge la dublu masculin și medaliat cu argint în concursul pe echipe, ocupant al locului trei la Campionatul European de juniori la dublu masculin (Under 18). La edițiile precedente ale Campionatelor Europene Under-21 s-a situat pe locurile cinci.

img20002013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!