ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost înregistrat primul caz de COVID-19

21:11 | 07.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS / a anunțat în seara zilei de sâmbătă, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârsta de 48 ani. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va efectua o probă suplimentară de reconfirmare, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la Aeroport de către serviciul 112 pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

img20002021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!