ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va sista zborurile spre Franța și Spania

13:35 | 13.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. De astăzi, autoritățile vot sista zborurile din Spania și Franța, iar din seara zilei de duminică vor fi sistate majoritatea zborurilor din și spre Europa. Totodată, vor fi suspendate și activitățile cu caracter religios. Anunțul a fost făcut astăzi de către premierul Ion Chicu, la finele ședinței Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, autoritățile vor spori măsurile de profilaxie a COVID-19 și s-a decis că în următoarele săptămâni, cetățenii străini nu vor putea tranzita teritoriul R. Moldova, iar enoriașii vor fi îndemnați să privească slujbele bisericești on-line. Tot în următoarele două săptămâni vor fi sistate și toate activitățile cu caracter de divertisment, dar și cu caracter sportiv.

„Este decizia comisiei. Vizează slujbele pentru toate cultele. Am analizat suplimentar efectele, iar categoria cea mai de risc sunt persoanele în etate. Timp de două săptămâni suspendăm aceste activități. Vom discuta cu reprezentanții cultelor religioase. Serviciile divine vor fi transmise de televiziunea națională în direct, poate și de alte televiziuni. Pericolul și riscul este cel mai mare pentru vârstnici”, a declarat Ion Chicu.

El a specificat că se discută și sistarea activității unor puncte terestre de trecere a frontierei pentru a putea consolida controlul și metodele de prevenire a COVID-19, la fel cum au făcut și țările vecine.

img20002248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!