ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM va aloca două milioane de lei pentru procurarea măştilor şi mănuşilor medicale

12:09 | 19.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va asigura finanțarea imediată cu mijloace în sumă de două milioane de lei, din sursele fondului de profilaxie al CNAM, pentru achiziționarea în regim de urgență a unor mărfuri de protecţie. O decizie în acest sens a fost luată miercuri de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, urmează să fie procurate mănuși medicale – în număr de 640 mii de bucăți, precum şi măști medicale – 250 mii de bucăți.

„Centrul pentru achiziții publice centralizate în sănătate va asigura organizarea și efectuarea procedurilor de achiziții publice prin negocieri directe, fără publicarea anunțului de participare”, indică hotărârea Comisiei.

Compania Națională de Asigurări în Medicină va face aceste achiziţii din sursele fondului de profilaxie, în scopul combaterii infecției COVID–19.

img20002462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!