ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Va fi reluată activitatea mai multor unităţi comerciale şi prestatori de servicii din ţară

18:45 | 20.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a dispus în şedinţa de vineri, 20 martie, reluarea sau continuarea, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19, a activităţii mai multor unităţi comerciale şi prestatori de servicii din ţară, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Comisiei, pe 23 martie îşi vor relua activitatea unităţile de comerț cu ridicata al tuturor tipurilor de mărfuri. Vor începe să activeze prestatorii de servicii funerare și de comerț cu produse conexe serviciilor funerare, prin unitățile comerciale specializate.

De asemenea, autorităţile au permis comerțul electronic, precum şi prestarea serviciilor notariale de necesitate stringentă, la solicitarea băncilor comerciale. Printre acestea se numără înregistrarea în Registrul garanțiilor reale mobiliare și autentificarea contractelor de ipotecă, pentru a asigura acordarea creditelor, în primul rând din sectorul agricol. La fel, a agenților economici din toate ramurile permise pentru activitate, pentru finanțarea următoarelor scopuri: procurarea tehnicii și utilajului agricol; mijloace circulante (motorină, produse alimentare, produse de igienă), precum și alte produse necesare asigurării activității curente a agentului economic.

În această săptămână, în ţară a fost permisă doar activitatea farmaciilor, magazinelor alimentare şi benzinăriilor. Toate restricţiile impuse sunt determinate de situaţia privind evoluţia coronavirusului de tip nou COVID-19 şi stării de urgenţă în Republica Moldova, declarată de Parlament până la data de 15 mai.

În şedinţa din 18 martie, Comisia pentru Situații Excepționale a permis reluarea activității, începând de luni, 23 martie, ora 00:00, a mai multor unităţi comerciale, în special de produse igienico-sanitare şi mărfuri necesare sectorului agricol.

img20002521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!