ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În instituţiile medicale publice vor fi suspendate toate cheltuielile, afară de cele vital necesare

19:35 | 20.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Instituțiile medico-sanitare publice din ţară vor suspenda efectuarea reparațiilor capitale și curente, a altor cheltuieli, precum și achiziția de mijloace fixe, cu excepția celor de necesitate vitală întru acordarea asistenței medicale, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, întrunită în şedinţă vineri, 20 martie, transmite MOLDPRES.

De asemenea, în scopul diminuării consecințelor negative ale COVID-19 vor fi accesate mijloacele Fondului Global pentru protecția personalului medical, comunicare, menținerea serviciilor esențiale și a lanțului de aprovizionare cu medicamente și dispozitive medicale, consumabile și echipamente de protecție necesare, biocide și gestionarea deșeurilor.

Achiziția va fi efectuată imediat, după necesitate, din sursele disponibile la moment, prin negocieri fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare sau contractarea directă cu operatorul economic.

 

img20002524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!