ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile și pensiile vor fi achitate integral și la timp, afirmă ministrul Finanțelor

10:21 | 25.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Vicepremierul Serghei Puşcuţa, ministru al Finanţelor, a informat în cadrul unei emisiuni că, în pofida crizei generate de răspândirea COVID-19, Guvernul va achita integral și la timp salariile, pensiile, alte prestații sociale, transmite MOLDPRES.  

Serghei Pușcuța a anunțat că Executivul examinează posibilitatea de a scurta termenul de achitare a prestațiilor sociale și de a oferi sporuri salariale persoanelor implicate direct în combaterea epidemiei COVID-19.

Vicepremierul a comunicat că specialiștii Ministerului Finanțelor lucrează la elaborarea proiectului de lege pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020, care va reflecta evoluția reală a economiei în contextul pandemiei COVID-19 și costul acțiunilor de combatere. „Obiectivele noastre constau în susținerea atât a persoanelor care necesită tratament, cât și a persoanelor care au suferit în urma efectelor restricțiilor impuse asupra activităților economice. Vom susține mediul de afaceri. Vom impune un regim de austeritate în finanțarea cheltuielilor bugetare pentru întreținerea autorităților publice”, a relevat Puşcuţa.

Oficialul s-a referit şi la măsurile urgente pentru susținerea mediului de afaceri, aprobate în cadrul ședinței din 23 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale. În acest context, Serghei Pușcuța a menționat că săptămâna viitoare, Guvernul va veni cu un alt pachet de măsuri care prevede mai multe acțiuni cu impact financiar, care vor sprijini mediul de afaceri în perioada de criză.

”Susținem eforturile agenților economici care continuă să-și întrețină angajații cu toate că volumul de servicii pe care le prestează a fost diminuat semnificativ. Vom face tot posibilul pentru a realiza investițiile în infrastructură bugetate. Vom susține paralel sfera socială și sectorul real al economiei”, a punctat vicepremierul Serghei Puşcuţa.

În legătură cu situaţia creată de răspândirea COVID-19, fondul de intervenție al Guvernului va fi majorat cu circa 150 milioane de lei.

img20002630

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!