ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Finanţelor va aloca peste 36 mln de lei pentru procurarea echipamentului de protecţie

17:08 | 25.03.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/.  Guvernul a decis în şedinţa de miercuri, 25 martie, să aloce din Fondul de rezervă peste 36 milioane de lei pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie, în contextul măsurilor de prevenire şi combatere a coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite MOLDPRES. 

Potrivit vicepremierului Serghei Puşcuţa, ministru al Finanţelor, din aceste mijloace vor fi procurate 200 de mii de ecrane de protecţie şi 500 mii de respiratoare.

„Contractul de achiziție publică va fi atribuit de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, în conformitate cu punctul 23 din Dispoziția nr. 3, din 23 martie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale”, a declarat Serghei Puşcuţa.

La rândul său, premierul Ion Chicu a solicitat Ministerului Finanțelor suplimentarea Fondurilor de Intervenție și Rezervă ale Guvernului cu peste o sută de milioane de lei, în contextul rectificării Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020.

img20002664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!