ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada SUA în R. Moldova a donat tehnică Centrului de triere COVID-19

15:08 | 08.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a întreprins astăzi o vizită la Centrul de triere COVID-19 de la MoldExpo unde a donat computere centrului IT al instituției, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a mulțumit Guvernului american pentru suport și implicare în combaterea infecției de coronavirus.

Potrivit lui Ceban, tehnica va fi folosită pentru stocarea în regim operativ a datelor pacienților și va oferi posibilitatea realizării unei conexiuni rapide cu alte instituții medicale din Chișinău pentru a putea repartiza rapid pacienții.

Centrul de triere COVID-19 va permite autorităților sanitare din Republica Moldova să evite supra-aglomerarea spitalelor și să aplice strategia medicală adoptată în Uniunea Europeană: persoanele cu cazuri ușoare vor primi tratament la domiciliu, iar cei în stare gravă vor fi internați.

img20003022

img20003022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!