ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a instituit un post provizoriu de inspecție la frontiera cu Ucraina

17:54 | 08.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) întreprinde măsuri de înlesnire a activităţii operatorilor economici și a instituit un post provizoriu de inspecție la frontiera cu Ucraina, transmite MOLDPRES.

„Începând cu data de 7 aprilie, inspecția loturilor de mărfuri supuse controlului la import va fi efectuată de către inspectorii ANSA la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Otaci - Moghiliov-Podolsk, în baza condițiilor agreate de ambele părți, dat fiind că activitatea postului vamal Mămăliga - Criva este sistată”, indică Agenţia.

Transportatorii de mărfuri vor putea traversa frontiera în intervalul 23:00-05:00, restricția fiind valabilă doar pe sensul de ieșire din Ucraina (intrare în Republica Moldova). „Începând cu data de 22 aprilie, traficul se va desfășura în regim 24/24”, precizează ANSA.

Conform ordinului directorului general al instituţiei, Vladislav Cotici, acesta este „un post provizoriu de inspecție la frontieră pentru înlesnirea activității operatorilor economic supuși controlului ANSA”, fiind o soluţie „de a facilita traversarea frontierei moldo-ucrainene, prin regiunea de nord a țării, pentru transportatorii de mărfuri”.

Hotărârile ANSA rezidă din decizia autorităților ucrainene de a sista activitatea posturilor vamale Mămăliga - Criva și Tabaki – Mirnoe, în contextul pandemiei COVID-19.

img20003029

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!