ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații IGP vor utiliza camere de corp

18:03 | 16.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. În contextul reformării sistemului polițienesc după modelul european, Inspectoratul General al Poliției /IGP/ a achiziționat 100 de camera de corp, care vor fi folosite de polițiștii din teren, comunică MOLDPRES.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, a mers astăzi în subdiviziunile Inspectoratului Național de Patrulare pentru a transmite lotul.

Pentru moment, camerele de corp sunt în regim de testare, polițiștii fiind instruiți în privința folosirii lor. În zilele următoare vor fi dotați cu body camere și angajații echipelor de patrulare și reacționare operative din cadrul Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Procurarea camerelor de corp a fost posibilă cu suportului oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020.

img20003266

img20003266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!