ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria a oferit un lot de ajutor R. Moldova

11:17 | 28.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Ungaria a oferit un lot de ajutor Republicii Moldova. Din lot fac parte 100 mii de măști și 5000 de echipamente de protecție pentru angajații din sistemul medical. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, în cadrul unei conferințe susținute în comun, la Chișinău, cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Țulea, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a menționat că acest ajutor a venit la timp și va susține țara noastră în lupta cu pandemia de COVID-19. ”Exprim gratitudine părții ungare pentru tot suportul acordat, inclusiv la procesul de repatriere a moldovenilor. Coridoarele verzi asigurate de partea maghiară ne-au permis să ajutăm mii de concetățeni să ajungă în siguranță acasă”, a spus Țulea.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a specificat că, odată ce țara sa a reușit să achiziționeze loturi mai mari de echipamente, a decis să vină cu un suport și pentru R. Moldova, cu care a semnat un parteneriat de colaborare strategic. El a precizat că Ungaria susține și suportul acordat de UE pentru țările din Parteneriatul Estic, din care face parte și R. Moldova.

img20003517

img20003517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!