ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul roșu în sănătate va fi menținut și după data de 15 mai

11:45 | 08.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Codul roșu în sănătate va fi menținut și după încheierea stării de urgență. Cetățenii trebuie să respecte în continuare o serie de restricții, deoarece virusul nu va dispărea după data de 15 mai. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, încetarea stării de urgență nu înseamnă nicidecum sfârșitul epidemiei. „Cetățenii și în continuare trebuie să respecte recomandările epidemiologilor. În prezent, ministerul elaborează un plan de combatere a infecției cu COVID-19, în care vor fi specificate măsuri atât pentru cetățeni și agenți economici, cât și pentru angajații din sistemul medical”, a spus Dumbrăveanu.

Șeful de la sănătate a menționat că deși în R. Moldova se înregistrează o rată de contagiozitate mai mică decât în alte state, cetățenii vor trebui să respecte și în continuare distanța socială, dar și alte reguli indicate de specialiști.

Conform datelor prezentate astăzi de conducerea MSMPS, până în prezent, în țară au fost înregistrate 4 605 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 574 în stânga Nistrului. Dintre aceștia, peste 1126 sunt angajați ai sistemului medical. 

img20003801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!