ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Dorin Goțonoagă va fi supus unei intervenții chirurgicale

15:25 | 18.05.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Unul dintre cei mai buni judocani moldoveni, Dorin Goțonoagă (25 de ani), va fi supus unei intervenții chirurgicale imediat ce vor fi anulate, în legătură cu pandemia coronavirusului, restricțiile de intrare în Germania, transmite MOLDPRES.

El urmează să fie operat la genunchi (ligamentul încrucișat anterior), fiind accidentat la turneul Grand Prix din februarie curent de la Dusseldorf (Germania). ”Chiar și așa mă antrenez cu regularitate, punând accentul pe pregătirea fizică și evitând contactele cu piciorul accidentat. Doresc să fiu operat cât mai repede pentru a urma cursul obligatoriu de recuperare și să pot participa la turneele internaționale de calificare la Jocurile Olimpice din anul 2021”, a declarat astăzi pentru agenție Dorin Goțonoagă.

El se află pe locul 39 în clasamentul olimpic și are șanse bune de a intra în Top-32 pentru a fi admis să evolueze la Olimpiada de la Tokyo din vara anului viitor. La acest turneu olimpic sunt provizoriu calificați doi judocani moldoveni, Denis Vieru (66 kg) și Victor Sterpu (73 kg).

Negocierile referitoare la viitoarea intervenție chirurgicală la care va fi supus Dorin Goțonoagă sunt purtate de antrenorii performerului, frații Mihail și Ilie Buiuc, Valeriu Duminică.

Dorin Goțonoagă este medaliat anul trecut cu bronz la Universiada Mondială (Napoli). Este campion european Under-23 (2017, Podgorica), medaliat cu bronz la turneele Grand Prix de la Dusseldorf (2017) și Antalya (2018). Anul trecut a absolvit facultatea științe economice de la Universitatea de Stat din Moldova.

img20004060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!