ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA: Piaţa Centrală este pregătită satisfăcător pentru redeschidere

15:24 | 29.05.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/.  Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a inspectat vineri, 29 mai,  Întreprinderea Municipală ”Piața Centrală” din Chișinău, pentru a constata nivelul de pregătire pentru funcţionarea acestei unităţi comerciale din 1 iunie curent. Ca urmare, s-a decis că piaţa încă nu este pregătită suficient pentru reluarea activităţii, iar luni va mai fi întreprinsă o verificare, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Vladislav Cotici, director general ANSA, la Piaţa Centrală din capitală mai sunt necesare unele activităţi de pregătire. ”Bineînțeles că mai este de lucru. Administratorii halelor sunt în plină fază de îndeplinire a măsurilor prevăzute de Comisia  Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) și aici mă refer la igienizare, dezinfecție, delimitare a spațiului corespunzător – intrare - ieșire, pentru a gestiona corect fluxul de cumpărători care vor veni la piață”, a explicat Cotici.

Oficialul a precizat că gradul de pregătire pentru redeschidere încă nu este  excelent, dar poate fi calificat ca satisfăcător. „Suntem în plină monitorizare a acestui lucru și vreau să menționez faptul că, dacă acele măsuri stipulate în decizia Comisiei nu vor fi îndeplinite, ANSA își rezervă dreptul de a retrage autorizațiile de funcționare, ceea ce va face imposibilă activitatea agenților economici”, a atenţionat şeful ANSA.

Vladislav Cotici a precizat că „mai urmează o inspecție luni, 1 iunie, pentru că ANSA a elaborat o fișă cu instrucțiuni concrete în baza căreia inspectorii vor evalua gradul de pregătire pentru redeschiderea halelor”.

CNESP impune pentru activitatea pieţelor în stare de urgenţă în sănătate ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții sunt obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe trebuie organizate cu respectarea distanței de doi metri între ele.

img20004390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!