ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău au fost plantate 106 mii de flori

09:46 | 01.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Directorul Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Serghei Carp, a declarat astăzi la ședința serviciilor primăriei că, în săptămâna 25-31 mai, în municipiul Chișinău au fost plantate 34 mii de flori. Potrivit lui Carp, din data de 5 mai și până în prezent, în capitală s-au plantat 106 mii de flori, transmite MOLDPRES.

În același timp, Serghei Carp a adăugat că în toate sectoarele au fost efectuate lucrări de combatere a dăunătorilor și au fost prelucrate cu ierbicid împotriva ambroziei peste 7 hectare, la care s-au folosit patru tone de ierbicid. „Au fost cosite peste 83 hectare de teren, dintre care 11 hectare au fost cosite manual, iar 72 hectare mecanic”, a spus Carp.

Oficialul a prezentat și o statistică a arborilor doborâți ori curățați. ”83 de arbori au fost doborâți, 131 au fost curățați, iar 14 au fost regenerați. 124 metri cubi de material lemnos au fost evacuate la depozit”, a precizat Carp.

img20004420

img20004420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!