ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele R. Moldova a lansat o nouă campanie de colectare de fonduri

17:41 | 01.06.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. De Ziua internațională a copilului, șeful statului a invitat la Președinție familia Ciornenco din Chișinău, în care patru copii cresc fără mamă. Marina Ciornenco, de doar 39 de ani, a plecat la ceruri la începutul anului 2019 din cauza unei boli incurabile, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Rămas singur, Vladimir Ciornenco muncește zilnic, ca să le poată asigura un viitor copiilor săi: Constantin de 11 ani, Mihaela - 10 ani și gemenii Ilinca și Matei care recent au împlinit 4 anișori. Din cauza faptului că familia nu are o casă proprie, Mihaela locuiește la buneii din partea tatălui, iar tatăl și ceilalți copii - la buneii din partea mamei. Cea mai mare dorință a familiei este să dispună de o locuință proprie unde ar locui împreună.

Cu prilejul acestei zile semnificative pentru copii, președintele Republicii Moldova a decis să aducă un strop de bucurie și o rază de speranță familiei Ciornenco. Astfel, Igor Dodon i-a anunțat că lansează o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe. De asemenea, șeful statului le-a dăruit copiilor cărți și jucării. Președintele le-a transmis sincere felicitări cu prilejul Zilei internaționale a copilului, dorindu-le sănătate și multe zâmbete.

Șeful statului a îndemnat toți oamenii care doresc să facă o faptă bună și să contribuie cu un suport financiar pentru familia respectivă, să facă donații la următorul cont bancar:

Beneficiar: Vladimir Ciornenco;
BC „Moldindconbank” S.A.; sucursala MICB, S. ”Kiev”;
Codul băncii: MOLDMD2X336;
Codul fiscal: 2002002123709;
IBAN (MDL) MD92ML000002259A36237201.

img20004448

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!