ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China a oferit un nou lot de ajutor umanitar R. Moldova în lupta cu COVID-19

16:05 | 04.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Republica Populară Chineză a oferit joi un nou lot de asistență umanitară Republicii Moldova. Acesta conține măști medicale și echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali, antrenați în lupta cu COVID-19, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de donare au fost prezenți Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău,  Zhang Yinghong și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Oficialul chinez a reiterat deschiderea Chinei de a sprijini țara noastră în continuare în controlul infecției COVID-19.

Donația oferită astăzi constă în 100 mii de măști KN95, 100 mii de măști medicale de unică folosință și 5000 seturi de costume de protecție personală, care vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

De la începutul pandemiei de coronavirus, China a mai donat țării noastre cinci loturi de ajutor umanitar care conțineau teste de depistare a COVID-19, medicamente și consumabile.

img20004554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!