ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău 1500 de copii au fost deja înscriși în clasa întâi

12:32 | 22.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Viceprimarul Chișinăului, Angela Cutasevici, a declarat astăzi, 22 iunie, la ședința on-line a serviciilor municipalității că, de astăzi, începe a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa întâi pe platforma on-line „E-școală”, transmite MOLDPRES.

Potrivit viceprimarului, perioada de înscriere este 22 iunie-28 august, timp în care va avea loc completarea locurilor disponibile. “19 iunie a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere a primei etape de înregistrare. Până în prezent au fost trimise 8400 de cereri. Puțin peste 900 nu au fost încă procesate. Peste 2200 de cereri au fost înregistrate, circa 170 sunt în așteptare, iar peste 1500 de copii au fost deja înmatriculați”, a spus Cutasevici.

Rezultatele primei etape de înscriere urmează să fie anunțate părinților pe cale electronică sau pot fi vizualizate pe platforma „E-școală”, introducând codul cererii care a fost pus la înmatriculare.

De asemenea, Angela Cutasevici  a anunțat că tot pe platforma on-line „E-școală” începe depunerea actelor pentru admiterea în clasele liceale pentru anul de studii 2020-2021.

Peste 4800 de elevi vor fi înmatriculați în clasa a zecea, ei vor învăța  în 83 de instituții publice și 11 private. 

img20004988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!