ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 este mai ridicată în municipiul Chișinău

13:01 | 02.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, afirmă că în municipiu se atestă o creștere progresivă a incidenței îmbolnăvirilor cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Boris Gâlcă a prezentat astăzi, 2 iulie, în ședința Consiliului Municipal un raport dedicat situației epidemiologice din municipiu, în care a declarat că incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău, de 582/100 de mii de locuitori, este mai ridicată decât cea înregistrată pe țară – 466/100 de mii de locuitori. “Datele arată o creștere progresivă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Chișinău.”

Potrivit oficialului, în scurt timp în R. Moldova numărul total al infecțiilor cu coronavirus va depăși cifra de 17 mii. El a adăugat că în spitalele din subordinea municipalității sunt internați 577 de bolnavi, dintre care 94 se află în stare foarte gravă.

Boris Gâlcă a subliniat că instituțiile de sănătate din municipiul Chișinău au suficienți bani pentru a face față pandemiei de coronavirus și că “30 de milioane de lei sunt securizați pentru a face față situației în viitorul apropiat”.

img20005333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!