ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată cooperării dintre R. Moldova și Consiliul Europei a fost vernisată la Biblioteca Națională

15:21 | 13.07.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. În perioada 13 iulie – 13 august 2020, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează expoziția cu genericul “Republica Moldova în familia Consiliului Europei: Răsfoind pagini ale istoriei contemporane”. Expoziția marchează cea de-a 25-a aniversare a aderării Republicii Moldova la Consiliul Europei, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale, a menționat că expoziția cuprinde peste 130 de documente: publicații tematice, cărți, fișe tematice, publicații electronice etc. ”Prin această expoziție ne dorim să punem în valoare realizările și impactul activităților Consiliului Europei în Republica Moldova prin cărți, publicaţii, documente pe care le deţine în colecţiile sale BNRM, în special Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare”, a precizat Elena Pintilei.

Potrivit directorului instituției, în cadrul expoziției sunt prezentate lucrări ce țin de istoricul și curentele principale de activitate ale Consiliului Europei, publicații, rapoarte și expertize care vizează direct Republica Moldova, planul de acțiune privind susținerea reformelor democratice în țara noastră, precum și programe comune și proiecte în cadrul Parteneriatului CoE - UE pentru Moldova. 

Totodată, expoziția include și publicații ce reflectă activitatea şi experienţa acumulată de Consiliul Europei în consolidarea şi împărtăşirea valorilor comune europene: a drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept.

La rândul său, Natalia Gulco, șefa Centrului Pro European de Servicii și Comunicare al BNRM, a subliniat că un loc aparte în cadrul expoziţiei este rezervat unor donații de publicații recente ale Consiliului Europei oferite de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei și de către oficiul CoE la Chișinău.

Expoziția poate fi vizitată în spațiul expozițional al etajului 2 (cu respectarea măsurilor şi normelor de protecţie contra COVID-19). Pentru a facilita consultarea publicațiilor și resurselor disponibile online expuse la expoziție, sunt plasate QR - Coduri, scanarea cărora permite accesarea documentului direct de la poliță de pe dispozitivul electronic (tabletă, telefon mobil).

De asemenea, expoziția poate fi vizionată și în format online pe pagina de facebook a instituției: https://www.facebook.com/BibliotecaNationala. 

img20005626

img20005626

img20005626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!