ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transportatorii de pasageri din Chișinău vor fi scutiți de plata taxelor

15:18 | 04.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Proprietarii de maxi-taxi din capitală vor fi scutiți de plata taxelor pentru perioada 1 iunie - 31 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost adoptată astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău după ce reprezentantul asociației patronale a transportatorilor auto a rugat consilierii să aprobe această scutire de taxe. Principalul argument adus a fost faptul că restricțiile impuse de combaterea pandemiei de coronavirus au făcut ca transportatorii privați să aibă de suferit, mulți dintre aceștia abandonând această activitate. Astfel, dacă la începutul lunii martie 2020 în municipiul Chișinău activau 742 de unități de maxi-taxi, în prezent activează doar 350.

Potrivit președintelui ședinței, Vitalie Mucan, decizia adoptată va asigura transportul public de pasageri până în momentul în care noile autobuze și troleibuze vor reînnoi parcul municipal de transport public.

img20006292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!