ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat restricții la amplasarea stațiilor de alimentare cu combustibil

10:34 | 06.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Stațiile de alimentare cu combustibil de pe raza municipiului Chișinău nu vor mai fi construite alături de instituțiile sanitare, instituțiile de învățământ ori alături de bazinele acvatice, transmite MOLDPRES.

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat în ședința de astăzi un proiect de decizie referitor la reglementarea amplasării stațiilor de alimentare cu produse petroliere în raza municipiului Chișinău. Potrivit acestui nou regulament, s-a mărit zona de protecție sanitară și ecologică de la 25 de metri la 50 de metri.

Revenirea la vechea distanță de protecție sanitar-ecologică a fost necesară datorită creșterii numărului de stații de alimentare cu combustibil în municipiul Chișinău. Actualmente funcționează 143 de asemenea stații de alimentare. Potrivit consilierilor municipali, multe dintre acestea nu respectă regimul de protecție sanitar-ecologică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!