ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La 1 septembrie va fi redeschis procesul de învățământ

09:37 | 10.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi, după ședința cu primul ministru și șeful Parlamentului, că va propune Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică redeschiderea, de la 1 septembrie, a procesului de învățământ, transmite MOLDPRES.

Șeful statului a spus că, deși situația pandemică este complicată, „în Republica Moldova se înregistrează o dinamică în scădere cu 1,3% față de săptămâna precedentă. E vorba de 2998 de cazuri noi. De asemenea, rata de contagiozitate este de 1,05. Este în scădere față de săptămâna precedentă”, a precizat șeful statului.

În acest context, Igor Dodon a anunțat că „am decis să propunem Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică ca instituțiile de învățământ, grădinițele și școlile, să fie deschise la 1 septembrie”.

În urma pandemiei de coronavirus, instituțiile de învățământ din Republica Moldova s-au închis în luna martie.

img20006421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!